Tips voor sieraden met een lange levensduur

Draag je sieraden niet om te sporten, zwemmen, schoonmaken, tuinieren… of om te slapen.
Doe ze pas aan nadat je make-up, parfum, haarspray, bodylotion of andere schoonheidsproducten hebt gebruikt.

Bewaar je sieraden op een droge en donkere plaats en in het afsluitbare juwelendoosje waarin je ze ontving. De badkamer is geen goede bewaarplaats.

Vergulde sieraden zijn voorzien van een laagje goud over een ander metaal (sterling zilver, messing…)

Onze sieraden worden professioneel en kwalitatief verguld:

  • Oorbellen aan 3 micron
  • Halssnoeren, armbanden en ringen aan 5 micron

1 micron staat ongeveer gelijk aan een jaar. Een sieraad van 3 micron blijft dus over het algemeen 3 jaar mooi. Het spreekt voor zich dat dit laagje na verloop van tijd zal verdwijnen. Je hebt de mogelijkheid je sieraden opnieuw te laten vergulden. Meer info en prijzen via info@fermconcept.be.

Deze sieraden zijn voorzien van een laagje goud of rhodium bovenop een ander metaal. Pas dezelfde onderhoudstips toe als bij zuiver zilveren en gouden juwelen maar oefen niet te veel kracht uit tijdens het oppoetsen. Het laagje slijt dan sneller af…

Onze haarpins worden vervaardigd uit messingdraad voorzien van een antioxiderende laag waardoor ze niet/of veel minder snel verkleuren/oxideren. Moest er na verloop van tijd toch een zwarte verkleuring optreden kan je haarpin(s) oppoetsen met zachte tandenborstel en een mengsel van azijn en zout.

Gebruik warm water, afwasmiddel of tandpasta (zonder bleekmiddel) en een zachte tandenborstel om je sieraden op te poestsen. Spoel daarna af met lauw water en droog het met een zacht doek.

Zuiver zilver kan zwart oxideren. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals waterstofsulfide (aanwezig in de lucht), de zuurtegraad van je huid, contact met bepaalde stoffen (bv chloor, zweet…)
 
Als je de aanslag niet weg krijgt met gewoon oppoetsen kan ik je een kort zilverbad aanraden. Met de producten van Hagerty heb ik zelf goede ervaringen.

 

De producten van ‘hagerty’ zijn aan te raden en beschikbaar voor sieraden in eender welk materiaal. Je kan ze terugvinden bij zowat elke (online) drogist.

Winkelwagen
Scroll naar boven