Een duurzaam productieproces

De FermConcept gietmallen zijn van hoogwaardig rubber en worden na elk gebruik behandeld zodat ze een langere levensduur hebben. Er wordt gewerkt met houten mengstaven en kartonnen bekers voorzien van het FSC® ecolabel.

Beperkte afvalproductie

Afvalproductie wordt beperkt en hergebruik van materiaal toegepast waar mogelijk. Zo worden er bijvoorbeeld mini-oorbelletjes gemaakt van kleine restjes zilver. Restjes beton en gips worden bewaard om juwelen en decoratie met een terrazzo effect te maken.

Verzenden & transport

Juwelen worden ter bescherming ingepakt in papier en verzonden in een doosje dat in de brievenbus past. Is er tijdens de levering niemand aanwezig, kan de postbode het pakje achterlaten in de brievenbus. Geen onnodige tripjes van en naar het postkantoor dus. Bevoorrading van verkooppunten binnen een straal van 15km en de dagelijkse tripjes naar het postkantoor en de pakjesautomaat gebeuren met de fiets.

Verpakking

Decoratie wordt ingepakt in gerecupereerd materiaal. Papier, kartonnen dozen, kranten, noppenfolie… Het verpakkingsmateriaal van elke inkomende levering wordt bijgehouden en krijgt een tweede leven. Omdat de artikelen breekbaar zijn is het in sommige gevallen noodzakelijk gebruik te maken van noppenfolie. Door het gebruik van plastic verpakkingen te minimaliseren en te kiezen voor recuperatie, tracht FermConcept een steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Scroll naar top